perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vaunurakkautta

Olen rakastunut! Brio Smile-vaunut ovat vieneet sydämeni!


Pätkiksellä on käytössä käytettynä ostetut Brion Kombit (?) vuodelta nakki ja peruna. Odotusaikana en jaksanut uhrata ajatusta vaunuille, koska turvakaukalon päättämisessäkin meni monta pitkää iltaa. Niinpä päädyimme tutuilta ostettuihin käytettyihin vaunuihin ajatuksella, että muulla ei väliä kunhan eteenpäin pääsee. Nooh.. Onhan se toki tärkein kriteeri, mutta nyt muutaman kuukauden kärryttelyn jälkeen niitä kriteereitä keksii enemmänkin.

1. Kevyet työntää. Nykyiset ovat jokseenkin ok:t, mutta hieman raskaat minulle. En ole vieläkään uskaltanut ottaa koiraa mukaan vaunuilemaan, koska koiramme vetää edelleen jonkin verran ja yhdellä kädellä en hallitse vaunuja lainkaan. Tästä päästäänkin seuraavaan:

2. Kääntyvät etupyörät = hyvä ohjattavuus. Vaunumme lähtevät kaartamaan joko ojaan tai keskelle tietä jos annan keskittymiseni hetkeksikin herpaantua (= selaan Facebookia). Korjausliike vaatii lähestulkoon hartiavoimia. Olenkin ajatellut, että ehkä en vain osaa työntää näitä vaunuja. Voiko se olla mahdollista? Miehellä ei kuulemma ole mitään ongelmaa, mutta  hei, onhan pituutta, massaa ja voimaakin "vähän" enemmän.

3. Pitkä käyttöikä. En halua olla vuoden päästä samassa tilanteessa, jossa käytän kaikki päivät, illat ja yöt The Vaunujen metsästykseen. Haluan pärjätä yksillä vaunuilla mieluusti siihen asti kun Pätkis menee kouluun. Ei nyt sentään, mutta tajuatte pointin. Vaunukoppaakaan emme välttämättä tarvitse jos ratasosan saa tarpeeksi makuulle. Monikäyttöisyyttä siis, kiitos!
4. Ratasosan käännettävyys. Jos emme vaunukoppaa hommaa, ja vaikka hommaisimmekin, haluan saada ratasosan käännettyä sekä työntäjään että poispäin. Pätkiksen ei vielä hetkeen tarvitse mennä nenä edellä tuulessa ja tuiskussa ja toistaiseksi tutun naaman katselu voi olla mukavampaa.


5. Tilava tavarakori. Haluaisin käydä Pätkiksen kanssa kaksin kaupassa siten, että ei olisi pakko miettiä voinko ostaa tuon tai tuon ja mahtuuko tuo vielä mukaan. Kohtuus tietty kaikessa, mutta ainakin perusostokset pitäisi saada mahtumaan vaunujen kyytiin. Ja mieluusti pari kassia vaatteita ja muuta kivaa, jos shoppailuinto iskee.. ;)
6. Kaukalon yhteensopivuus. Meillä on erittäin mainio Brion Primo-kaukalo. Muutamat kerrat olen kantanut Pätkistä kaukalossa autolta muualle, esim. sairaalassa käydessämme. Viisikiloinen Pätkis vielä menettelee, mutta kovin kauaa en jaksa kaukaloa kanniskella. Olisi näppärää napsauttaa kaukalo suoraan autosta vaunurunkoon kiinni ja jatkaa matkaa kevyesti.

7. Pieni koko. Minun käytössäni oleva auto ei ole mikään tilaihme, joten vaunurungon olisi hyvä taittua kohtalaisen pieneen kokoon. Nykyisen Kombimme kanssa ei tulisi kuuloonkaan lähteä pidemmälle reissulle, varsinkaan kovan kopan kanssa. Joudumme myös säilyttämään vaunuja sisällä eli Pätkiksen huoneessa, koska emme omista suojaisaa terassia ja tuulikaappimme ovi estää säilytyksen siellä.
8. Nivelaisa. Muutamia nivelaisallisia vaunuja "koeajaneena" en enää  arvosta perinteistä teleskooppiaisaa. Olen hieman alle 160cm enkä tunnu saavan vaunujemme aisaa ikinä täysin sopivalle korkeudelle. Vaunut saa myös hippusen pienempään tilaan kääntämällä nivelaisan kokonaan alas. Tämä olisi melkoinen etu vaunujen majaillessa Pätkiksen huoneessa. Nivelaisan säätömahdollisuudet ovat kaiken kaikkiaan muikeat!
+9. Ilmakumirenkaat. Ei mikään pakko, mutta kokemuksia ei muista ole ja näitä kehutaan. Massan mukana siis vaadin näitä!


kuvat Babystyle.fi

Vaatimuksia on siis paljon, mutta todistetusti on olemassa ainakin yksi vaatimuksiini vastaava malli: Brio Smile! Törmäsin Smileen alkujaan jossakin vaunukeskustelussa ja tähän päivään mennessä olen googlaillut suunnilleen kaiken tiedon niistä. Lisäpontta pakkomielteeni sai Facebookin Lastenvaunuhullut-ryhmästä kysellessäni kommentteja Smileista ja parista muusta ehdokkaasta. Kommenttien perusteella kaksi muuta ehdokasta karsiutuivat ja Smilen pisteet nousivat entisestään. En voinut hillitä itseäni vaan kävin pyörittelemässä niitä Vauvatalo Johannassa. Ihastumiseni syveni rakkaudeksi! Vaunuja ohjasi kevyesti vaikka pikkusormella ja yleisvaikutelma oli todella hyvä. Pieniä miinuksiakin löytyi, kuten kovan kopan kuomun säätö vain nappeja painamalla. Siihen hommaan pitäisi olla kolmas käsi. Jos emme koppaa hommaisi ei tämäkään pikkuseikka haittaisi. Ratasosan kuomu oli melko äänekäs ja kuulemani mukaan sen säätäminen häiritsee joidenkin lasten unia. Pätkis on melko säikky nukkuessaan, mutta toisaalta on tottunut ääniin, joten en tiedä olisiko tämä meidän kohdallamme miinus.



Emmaljungan Vikingejä minulle myös vinkattiin, mutta niiden hinta uutena on vielä hurjempi kuin Smilejen. Todella iso miinus jo valmiiksi korkeassa hinnassa on se, että jalkapeitot ja muut eivät kuulu hintaan. Järkevää? Ei kyllä ole. Livenä Vikingit tuntuivat todella varteenotettavilta vaihtoehdoilta, mutta olen nyt niin rakastunut Smileihin, ettei mitään rajaa.



Tilin saldoa kytätessä voin toistaiseksi vain haaveilla Smileista, mutta ehkä pienellä säästöllä ja ahkeralla käytettyjen vaunujen googlailulla minustakin tulee hymyilevä Smile-vaunuilija.


(Postaus sisältää mainoslinkin.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...