lauantai 26. syyskuuta 2015

Brio Smilen huolto: Säästä ja tee se itse!

Luulen, että on monia lastenvaunujen omistajia, jotka eivät ole vaunuihinsa aivan niin tyytyväisiä kuin voisivat olla. Syitä on varmasti yhtä monia kuin omistajia, mutta meillä ainoa selvästi negatiivinen puoli Brio Smileissämme oli toisen eturenkaan väpätys, tärinä, heiluminen - miten kukin sitä haluaa kutsua. Lyhykäisyydessään rengas viskasi normaalissa kävelyvauhdissa niin kamalasti sivuttain, että rattaat tärisivät ja ohjautuivat minne sattuu. Rengas myös pyöri välillä aivan ympäri osumatta maahan ollenkaan. Tähänkin ongelmaan on ratkaisu ja se on yksinkertaisempi kuin edes uskoinkaan! Alla ohjeet kuvien kera.
heiluvat tärisevät väpättävät renkaat

Yritin ensin turhaan saada rattaita myyjäliikken kautta huoltoon, mutta siinä tuli vähän ongelmaa koska en ole rattaiden ensimmäinen omistaja. Nyt kaikki rattaansa käytettynä ostaneet huomatkaa se, että takuu on aina tuotekohtainen ja jos tuotetakuu (yleensä 2 vuotta) on voimassa, olette oikeutettu maksuttomaan takuuhuoltoon vaikka olisitte kymmenes omistaja. Ja mitään kauppakirjoja ei sitten tosiaan tarvi, kuten minulle väitettiin. Onneksi tiesin paremmin ja sain vahvistusta muilta vaunuihmisiltä ja pienen palautteen jälkeen ongelmat myyjäliikkeen kanssa on siloiteltu. Huollossa kuitenkin avun saimme paikallisesta Vauvatalo Johannasta, jossa myyjä heti tiesi kertoa ratkaisun väpättäviin renkaisiin.

Smilejen renkaiden väpätyksessä kyse on valmistajan (Brio, nyk. Britax*) tiedostamasta tyyppiviasta ja kaikkia jälleenmyyjiä on kuulemma tiedotettu viasta ja sen korjauksesta. Jokaisen liikkeen jokainen myyjä ei tietenkään välttämättä sitä tiedä, mutta voit välttää viikon-parin takuuhuollon tekemällä sen itse! Aikaa kuluu alle viisi minuuttia ja rahaa vain pari euroa. Meillä Mies teki tämän, mutta ihan varmasti kuka tahansa (jopa minä!) pystyy siihen. Kädet tosin saattavat tulla likaisiksi rasvasta, joten voi olla parempi laittaa joku muu asialle. ;) *Ilmeisesti vika koskee vain Brion 2014-mallin Smilejä ja se on uudemmassa mallissa korjattu.

Ensimmäiseksi diagnosoit ongelman: väpättävä eturengas kertaa yksi tai kaksi kappaletta. Seuraavaksi menet Tokmanniin, Biltemaan, Motonettiin.. Johonkin mistä uskot löytäväsi o-renkaita. Mies löysin Tokmannista pienen pussukan, jossa oli 50 erikokoista o-rengasta ja hintaa kuulemma noin kolme euroa. Mitään muuta et tarvitse.


Kuva o-renkaasta lainattu Bilteman sivuilta.

O-renkaat hankittuasi irrotat rattaista väpättävän eturenkaan kääntämällä ylhäältä renkaan kiinnikkeen mustaa pyörylää oikealle nuolen suuntaan. Renkas suorastaan putoaa alas ja näet metallisen tapin. Sujautat oikean kokoisen, eli 16mm o-renkaan tapin juureen. Jos väpätys on todella kovaa (kuten meillä) tarvitset isomman, mutta testaamalla tiedät riittääkö tuo 16mm. Meidän ongelman korjasi 20mm rengas. Sitten vain laitat renkaan takaisin paikalleen! Tee sama homma tarvittaessa toiselle renkaalle. Voilá, rattaasi ovat huolletut!


Takarenkaiden heilumiseen o-renkaat eivät auta, vaan sinne tarvitset prikan. En tiedä tarkkaan minkä kokoisen ja mihin väliin, mutta asiantunteva vaunumyyjä osaa varmasti neuvoa tässä.

Toivottavasti tästä oli apua vikuroivien Smilejen kanssa painiville. Jos jokin asia jäi epäselväksi, kysy ihmeessä tarkennusta!

1 kommentti :

  1. Loistavaa ohje! Korjasin just tällä ohjeella ja toimii loistavasti!! Kustannus 2,5€, tiivisteseti löytyi saiturinpörsiltä

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...